WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
25 October 2018

Op 4 September kwam voor mij een droom uit...

Je moet begrijpen, ik ben een Coca cola fangirl. Niet zomaar “oh Coca-Cola is best lekker” maar eerder “Coca-Cola or Bust”. Wat sommigen hebben met wijn, heb ik met Coca-Cola. 

Vanaf de wilde oorsprong van het drankje tot de huidige marketing-machine, ik ben gewoon gefascineerd. Dus toen WannaWork de kans aanbood om eens een kijkje achter de schermen te nemen, MOEST ik die natuurlijk grijpen

Op 4 September was het dus zo ver. Ik ga eerlijk zijn, ik was kapot nerveus. Het plan was dat ik samen met Country Director Etienne Gossart de dag zou doorbrengen, voor een unieke kijk in hoe zo’n bedrijf nu in elkaar steekt. Ik ging op pad met Bouchra, die foto’s nam van het hele gebeuren. De dag ervoor schoten er zo veel vragen door mijn hoofd… Wat doe je aan naar zoiets? Zou ik mezelf kunnen terugvinden in zo’n CEO? Wat doen ze eigenlijk voor het milieu? Hoe verkoop je zo lang 1 drankje? Ik besloot mijn vragen gewoon op te schrijven, de hele lijst.

De dag begon met een meeting waarin verschillende resultaten werden besproken, en waar nieuwe tactieken werden vastgelegd. Beeld je in: het was net als op school waar iedereen in groepen is verdeeld, en die groepen moeten dan de leerstof presenteren en iedere groep heeft een deel van die leerstof. Nou, zo dus. De verschillende departementshoofden kwamen vertellen wat er al gebeurd was en welke stappen moesten ondernomen worden om de gewenste resultaten te bereiken. Mr. Gossart luisterde aandachtig, stelde hier en daar een rake vraag, onderbrak zo nu en dan om een ander departement te vragen wat ze er nu juist van vonden. 

Hierna volgde een lunch, Bouchra en ik kregen de kans om het gebouw eens rond te lopen en eens te piepen bij de souvenirwinkel, Colanuts. De uitbater vertelde in geuren en kleuren hoe hij daar was geraakt.

Ik kreeg ook de kans om 1-op-1 te spreken met mr. Gossart. Ik vroeg hem het hemd van het lijf, van work-life balance tot zijn managementstijl. Voor mij persoonlijk was het belangrijk om te weten of dit CEO-leven ook effectief combineerbaar was met een privéleven (je moet het willen!) of hij eigenlijk moeite had met de baas zijn (lukt enkel als je je team vertrouwt) en wat hij nu precies dacht van diversiteit. 

Dat laatste was wel een gevoelig punt voor me. De laatste jaren was ik bijna (BIJNA) vergeten dat er nog veel werk te doen is als het gaat om diversiteit op de werkvloer. Ook bij Coca-Cola kunnen ze op dat vlak wat opsteken. Ik vond het moeilijk om rond te kijken, en moeite te hebben met mezelf hier te zien, in zo’n positie. Vandaar ook mijn nervositeit die ochtend. Het was geruststellend om te zien dat ze bij Coca-Cola streven naar diversiteit.

Na mijn gesprek met mr. Gossart besefte ik tot mijn verbazing dat goh, de grote baas, “das gewoon ne mens zoals ik”. Hij was eerlijk in zijn tekortkomingen, in zijn uitleg over hoe hij op zo’n positie geraakt is.

Na de dag liep ik weg met een overweldigend gevoel van optimisme. Wat eerder op de dag zo ontzettend ver gegrepen leek, was nu spannend reëel. Ik kan niet wachten tot het mijn beurt is om iemands droom dichterbij te laten komen, want dat was het zeker voor mij; een teken dat ik dit ook kan, CEO zijn.

Ik wil graag Claudia Geerts bedanken, die zich over ons ontfermt heeft. Natuurlijk een dikke merci aan Etienne Gossart voor zijn tijd, en most importantly aan WannaWork; voor het waarmaken van een kinderdroom, en om mij een kijkje te laten nemen in mijn toekomst. Meet Jaspe: winner CEO for a day at Coca-Cola
Meet Jaspe: winner CEO for a day at Coca-Cola
Blog
30 August 2018
Coca-Cola May Be Developing A Recovery Drink Using Weed
Coca-Cola May Be Developing A Recovery Drink Using Weed
Blog
17 October 2018

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA