WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
11 February 2019

Artak as CFO for a day bij Partena Professional

Woensdag 6 februari was een dag waarop ik met veel enthousiasme wakker werd om 6u ‘s morgens. Dit was niet zonder reden, want enkele uren later zou ik volledig induiken in een wereld waarin ik sinds mijn derde middelbaar al veel interesse in had, maar waarvan ik voordien enkel van gehoord had in de lessen economie.

Ik mocht namelijk gedurende een volledige werkdag meelopen met de CFO van Partena Professional, Katleen Clappaert. Na een treinreis en een korte wandeling vanuit het centraal station van Brussel, kwam ik aan bij het hoofdkantoor van Partena Professional. Daar ontmoette ik Bouchra van Wannawork en we gingen samen het kantoor binnen. Bij het onthaal werden we zeer warm ontvangen en ingeleid door Mariëlle. Wat me onmiddellijk opviel was de professionele en tegelijkertijd warme sfeer die heerste in het kantoor. Kort na onze aankomst gingen we naar onze eerste meeting, waar ook de eerste ontmoeting met de CFO Katleen Clappaert plaatsvond. Het was een live chat die Partena Professional regelmatig organiseert en waarbij elke werknemer de kans krijgt om in een rechtstreeks gesprek met directieleden de relevante vragen en bezorgdheden aan te kaarten. Deze vergadering en de ontmoeting met Katleen maakten een sterke indruk op mij. Partena Professional bleek een veel opener en flexibeler bedrijf te zijn dan dat ik het had verwacht.

Na de live chat sessie met de werknemers kreeg ik een rondleiding en een algemene uitleg van de Katleen over de verschillende bedrijfsactiviteiten die Partena Professional uitvoert. Ze vertelde ook over haar eigen parcours en haar ervaringen las de CFO van Partena Professional. Dit was een van de meest boeiende momenten van de dag. Ik kreeg namelijk de kans om alle vragen die ik had over de rol van een CFO in een groot bedrijf te stellen aan een CFO die mee aan het stuur staat van verschillende grote bedrijven.

De volgende meeting in de agenda was met de verantwoordelijke van Procurement & Facilities. Het was bijzonder boeiend om de verschillende strategieën en tendensen van de ruimtelijke ordening van grote bedrijven, waarvan ik alleen maar gehoord had in de colleges in leven te zien.

De werkmeeting met Finance en HR die hierop volgde was ook bijzonder interessant en leerrijk. Het was indrukwekkend om te zien hoe twee op het eerste zicht zeer ver van elkaar liggende domeinen toch nog bijzonder sterk kunnen samenhangen in een groot bedrijf waar de werknemers de grootste kost, maar tegelijkertijd ook het grootste kapitaal vormen.

De meeting met het core team Finance was ook zeer boeiend. Alhoewel mijn voorkennis niet altijd voldoende was om alles goed te kunnen volgen, vond ik het toch een bijzondere ervaring om aanwezig te mogen zijn op deze meeting.

Het laatste puntje in de agenda was de generale repetitie van strategy meetings op de Grote Markt van Brussel. Deze strategy meetings zullen doorgaan in verschillende steden van België, waarbij de directieleden een uitleg geven aan de werknemers over de veranderingen en de uitdagingen die Partena Professional tegemoet gaat. De bedoeling is dat alle werknemers een duidelijk beeld krijgen van de strategie die Partena Professional zal volgen. Dit was een mooie afsluiting van een fantastische dag die ik heb mogen beleven bij Partena Professional.


Artak Poghosyan


Op 4 september kwam er voor Jaspe een droom uit
Op 4 september kwam er voor Jaspe een droom uit
Blog
25 October 2018

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA