WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
19 March 2019

Zen naar het werk

2019-01-30

Komt jouw collega op maandagmorgen ook altijd irritant goedgezind het werk binnengestapt? De kans is groot dat hij met de fiets kwam. Canadees onderzoek heeft aangetoond dat fietsen naar je werk voor minder stress en een beter humeur zorgt.


Fiets – auto: 1 – 0

De onderzoekers keken de eerste driekwartier na aankomst op het werk hoeveel stress de werknemers in een bedrijf hadden. Wie met de fiets kwam – 25 op de 123 proefkonijnen – bleek minder stress te hebben dan hun collega’s die de auto hadden genomen.

Ook uit een ander onderzoek in Barcelona, blijkt dat wie minstens één keer per week naar het werk fietst, 20% minder risico op stress heeft. Wie vier dagen per week fietst, vermindert het risico op stress zelfs tot 52%.


Fietsen gezond

In het Verenigd Koninkrijk volgden Britse onderzoekers ook of er een verband is tussen hoe je je verplaatst en het risico op ziektes. Ze volgden daarvoor vijf jaar lang zo’n 260.000 mensen. Fietsen naar het werk werd gelinkt aan een lager risico op cardiovasculaire ziektes, kanker en zelfs in het algemeen op de kans aan iets te overlijden.


Bron: https://signformyfuture.be/nl/blog/zen-naar-het-werk/Zoek geen job maar een missie
Zoek geen job maar een missie
Blog
22 September 2017
Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Blog
14 November 2017
Work-Life-Balance
Work-Life-Balance
Blog
28 February 2018

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA