WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
05 June 2019

Hoe vindt NextGenIty dat de werkvloer eruit moet zien

WannaWork ziet dat het vijf voor 12 is want wij bereiken NextGenIty, horen wat hun noden zijn en zien de kloof tussen hen en de bedrijven verder groeien. Al 10 jaar lang bereiken wij hen en hebben we onze vinger aan de pols met onze partnerorganisaties. WannaWork focust zich op recruitment, employer branding en consulting. WannaWork zet ook de learnings van de afgelopen jaren om in een grondige analyse, de NextGenIty Workplace scan, omdat bedrijven nog te vaak onwetend zijn over interne biased recruitment, de positie van hun organisatie als werkgever bij NextGenIty, etc. Deze scan stelt de positie van organisaties als NextGenIty employer vast en toont aan wat beter kan. Een doorlichting die leidt tot dringende to-do’s om beter te connecteren met next gen, diversiteit en inclusiviteit in een bedrijf. Om beter te connecteren, divers en inclusief te denken en werken worden teams met de juiste kennis en tools empowert om het bedrijf NextGenIty-proof te maken. 

WannaWork heeft in samenwerking met iVox een onderzoek uitgevoerd naar wat de verwachtingen zijn van NextGenIty op de werkvloer. In dit onderzoek werden verschillende thema's bevraagd: Arbeidsomstandigheden, carrièremogelijkheden, bedrijfscultuur, job inhoud en diversiteit. 

De 5 grote belangrijke elementen voor NextGenIty op de werkvloer 

Eén van de belangrijkste reden voor NextGenIty, bij het kiezen van een nieuwe baan, is jobinhoud. Een job met veel variatie, kansen om nieuwe dingen te leren, en liefst met veel verantwoordelijkheid. Daarnaast is diversiteit voor NextGenIty veel belangrijker dan de huidige workforce. 74% van de Nextgenity geeft aan tewillen werken in een bedrijf waar mensen met verschillende culturen en nationaliteiten samenwerken. Bij de huidige workforce is dit slechts de helft (37%). Bedrijven dienen zich flexibel op te stellen naar andere gewoontes, culturen, mensen met beperkingen… In ruil krijgen bedrijven een organisatie waar diversiteit een drijvende kracht is voor vernieuwing en zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer. 84% van NextGenIty gelooft daarin! Net als andere generations vindt NextGenIty loon naast jobinhoud een essentieel onderdeel van ‘de ideale job’. Maar Nextgenity onderscheidt zich in vergelijking met de Vlamingen algemeen vooral op de punten ‘doorgroeimogelijkheden’ (51% vs. 26%) en diversiteit. De huidige workforce hecht meer belang aan woon- werkverkeer (74% vs. 32%), en iets meer belang aan extralegale voordelen (36% vs. 22%).  IE notice title

IE notice description

IE notice CTA