WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
22 September 2017

Zoek geen job maar een missie.

Wendy Kegels

Op zoek naar een job waar je van houdt? Hou dit motto dan in je achterhoofd: a mission is the new black! Vind eerst je missie en die droomjob volgt vanzelf. Want een job is er enkel één uit je dromen als je er voldoening uit haalt en je je geëngageerd voelt. Staar je dus niet blind op die job titel maar kijk uit naar de missie die je voor jezelf kan vervullen.

Laat me beginnen met de roze ballon te doorprikken: een droomjob vind je niet. Een droomjob komt niet zomaar in je schoot gevallen. Wat je wel kan vinden is je missie. Waar ben je goed in en waar bloeit je hart van open? Dat is jouw missie en met die missie kan je je droomjob creëren.

Wees niet ontmoedigd als je je missie niet onmiddellijk vindt. Jobs komen er in alle soorten en maten. Werk eens als vrijwilliger, ga eens proeven op een andere afdeling of werk als freelancer. Zoek je missie en vind je geluk.

Wat zijn je competenties?

Bedenk wat je sterke punten zijn. Je hoeft geen perfecte CV te hebben of tonnen ervaring. Misschien ben je iemand die goed problemen kan oplossen, heb je een wiskundeknobbel of ben je een competente sporter. Misschien is één van je kwaliteiten dat je goed kan informeren. Jij weet waar je goed in bent!

Wat is jouw passie?

Wat vind je leuk en waar geniet je van? Word je blij van in interactie te gaan met jongeren of licht je hart op wanneer je een probleem kan oplossen? Voel je je goed in de buitenlucht of geniet je ervan met je neus in de boeken te duiken? Luister naar je gevoel en ga op zoek naar jouw passie!

Competenties + passie = jouw missie 

Als je weet waar je goed in bent en waar je hart ligt, heb je je missie gevonden! Je hebt nu de tools in handen om je droomjob te creëren.

Kijk uit naar een job die je competenties verenigt met je passie en kijk verder dan de job titel of de praktische voordelen. Zo is de kans op voldoening en de zin voor engagement in je job groot. Je salaris, vakantiedagen of werklocatie zijn leuke extraatjes maar maken je op termijn niet gelukkig in je werk. Geluk in je werk komt als je competent en gepassioneerd bent in wat je doet. Bovendien brengt geluk in je werk, geluk in je leven.

Veel succes!

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA