WannaWork
WannaWork Jobcoach
Tips & Tricks
14 November 2017

Soft skills die je onderscheiden als sollicitant

In welke koffiebar zou je het liefst vertoeven? De koffiebar waar je koffie wordt geserveerd met een glimlach en small talk on top, of de koffiebar waar de service wordt herleid tot het serveren van de immer ernstige espresso?

Juist, we komen graag naar plaatsen waarvan we het gevoel hebben welkom te zijn. Indien je een fervente koffiebarloper bent, weet je onmiddellijk welke baristas onderlegd zijn in de zogenaamde soft skills. Hun terrasjes zitten vanaf de eerste zonnestraal overvol en de concurrent met de lege tafeltjes herbekijkt tevergeefs zijn verkoopstrategie. Oftewel, hij onderlegd zich in de hard skills. Zijn hard skills zullen zijn bar niet redden zelfs al is hij meester in latte art en de trotse eigenaar van een hashtag imperium. 

In het werkveld is het niet anders. In het bedrijfsleven zijn de kansen voor zij die zichzelf weten te onderscheiden. En jezelf onderscheiden doe je grotendeels met goede sociale vaardigheden. De manier waarop je je professioneel presenteert, flexibel opstelt, jouw emotionele intelligentie en hoe je omgaat met feedback en kritiek. Het zijn maar enkele voorbeelden die cruciaal zijn voor jouw loopbaansucces.

Hoe onderscheid jij jezelf aan de hand van soft skills?

Het aantonen van je soft skills gebeurt reeds bij het opmaken van je motivatiebrief. Uit de motivatiebrief kan de werkgever heel wat informatie winnen. Indien je geselecteerd bent, mag je een demonstratie geven van deze skills. Je toont dat jij dé collega bent waarvan ze altijd al hebben gedroomd.

IBM, het grootste technologie- en adviesbureau ter wereld somde alvast enkele tips op die zij belangrijk achtten tijdens een sollicitatie. 

Creatieve probleemoplossend denken: Toon interesse voor nieuwe ideeën en concepten. Genereer fantasierijke ideeën en innovatieve oplossingen. 

Aanpassingsvermogen: Pas je aan op de snel veranderende omgeving. Zie complexiteit als een uitdaging. Hoe heeft dergelijk aanpassingsvermogen zich in het verleden vertaald? 

Verantwoordelijkheid nemen: Durf risico’s te nemen die het bedrijf vooruit helpen. Hoe heeft zich dit reeds vertaald in het werkveld?

Klanteninzicht: Vergaar inzicht in de behoeften van de klanten. Bouw goede relaties op en vindt manieren om de verwachtingen van de klant te overschrijden. 

Motivatie: Demonstreer je kennis over het bedrijf waarvoor je solliciteert en toon belangstelling in de missie die deze beoogt. Wat motiveert je? Wat zijn jouw aspiraties en waarom?

Teamwork: Je werkt graag samen in team. Je deelt dezelfde waarden en gemeenschappelijke doelen om teamprestaties te verbeteren. Je bouwt positieve relaties uit met je collega’s. Heb je reeds samengewerkt met collega’s? ben je een teamspeler? 

Leiderschap: Je herkent de capaciteiten van je collega’s en weet hen te inspireren en te motiveren. Ben je een leider of een volger? Wat heb je in het verleden gedaan om de leiding te nemen zonder dat het van je gevraagd werd?

Acties: Wat heb je nu en in het verleden gedaan en waarom is het relevant?

Resultaten: Geef een weerspiegeling van jouw prestaties in het verleden en toon je bereidheid om de resultaten te verbeteren. Hoe heb je in het verleden een verschil kunnen maken? Heb je geld gespaard? Was de klant tevreden? Heb je het werk efficiënter gemaakt? Wat heb je geleerd? 

Dit zijn de grootste fouten die jonge sollicitanten maken
Dit zijn de grootste fouten die jonge sollicitanten maken
Tips & Tricks
13 November 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA