WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
20 November 2017

4 tips om beter te worden in je job

Katrin Swartenbroekx

‘Be So Good They Can’t Ignore You’ - Je hebt de motivational poster misschien al wel zien hangen bij een overijverige collega of klasgenoot, maar lach niet te snel om dit soort Pinterestwijsheden. Goed zijn in je job zorgt er namelijk niet alleen voor dat je baas tevreden is over jou: ook jijzelf haalt er heel wat voordeel uit. Wie zijn job goed doet heeft meer plezier in zijn werk, vindt die vroege wekker dus heel wat minder vervelend én staat sterker om op termijn misschien door te stromen naar een job die je nog toffer vindt (of gewoon, eentje die beter betaalt). 

1. Leer luisteren en praten

Qué? Jezelf op een heldere manier verstaanbaar maken én open staan om anderen te begrijpen is belangrijker dan je denkt. Volgens het World Economic Forum zal een goed ontwikkeld EQ tegen 2020 zelfs één van de belangrijkste en meest gevraagde professionele kwaliteiten zijn. Aangezien de mensen bij het WEF best wel te vertrouwen zijn, kan het dus zeker geen kwaad om wat aandacht te besteden aan je zogenaamde ‘soft skills’. Waarom stuurt die collega een passief-agressieve mail? Heb ik mijn standpunt niet te brutaal overgebracht tijdens die meeting? Is dit écht het juiste moment om mijn baas met dit soort vragen lastig te vallen? Wie zijn omgeving leert lezen, actief luistert naar collega’s en beseft wat belangrijk is voor een persoon krijgt veel meer gedaan – jep, ook die opslag. 

2. Zeg: ‘Ik kan dat niet’

Natuurlijk is dat niet de beste openingszin, maar een werknemer die weet waar hij wel én niet goed in is, is goud waard. Door op voorhand duidelijk aan te geven waar je talenten en interesses liggen voorkom je maandenlang aanmodderen – en niemand is onder de indruk van aanmodderaars. Merk je dat je toch nog belangrijke skills ontbreekt? Wees open, praat erover met je baas of collega’s en doe eventueel een voorstel voor een workshop of bijkomende opleiding binnen het bedrijf. 

3. Maak overal vrienden

Ja, wij krijgen ook de kriebels van het woord ‘netwerken’, maar veel mensen kennen binnen én buiten je bedrijf levert wel degelijk iets op.  Focus je niet enkel op je directe collega’s maar sta open en sociaal in je werkleven. Begin alvast met hallo te zeggen tegen iedereen die je tegenkomt, en vorm geen kliek tijdens de lunch. Niet alleen maak je de conversaties zo voor jezelf interessanter en leer je wat meer bij over andere sectoren binnen je bedrijf, de kans is groot dat je je job ook veel beter zal kunnen uitoefenen als je her en der contacten hebt zitten. Bekijk het zo: Lesley van IT zal je waarschijnlijk veel sneller helpen met je vastgelopen computer als je af en toe eens een pint met haar gaat drinken.  

4. Word een believer 

Wanneer je een doel vindt in het werk dat je dagelijks verricht ga je meer gemotiveerd aan de slag en word je automatisch een betere werknemer. Zoek binnen je job of binnen de waarden van je bedrijf iets waarin je gelooft, waar je voor wil gaan en waar je achter kan staan.  Is het mensen gelukkig maken? Een vernieuwend product de wereld in brengen? De wereld een tikje mooier, schoner of spannender maken? Ga op zoek naar die onmisbare drive die je elke ochtend je bed weer uit jaagt. 


IE notice title

IE notice description

IE notice CTA