WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog , Tips & Tricks
27 November 2017

5 redenen waarom attitude belangrijker is dan expertise.

Debby Huvaere


Je komt ze vast in veelvoud tegen: de jobs waar je hart sneller van gaat slaan, maar waar je niet voldoet aan de vraag “x aantal jaar ervaring vereist”. 

Het kan wel zijn dat je aan de start van je carrière niet meteen de ideale kandidaat bent om als CEO voor een multinational aan de slag kan gaan, maar voor veel jobs ben jij misschien wel geknipt, ook al heb je niet het gevraagde aantal jaren ervaring: veel bedrijven begrijpen dat attitude waardevoller kan zijn in the long run. 

Onderzoek toont aan dat attitude twee groepen mensen onderscheidt: mensen met een fixed-mindset, en mensen met een growth-mindset. 


De eerste groep hanteert oneliners als “ik ben wie ik ben!”; een excuus voor vastgeroest gedrag waarvan men gelooft dat het niet kan veranderen. De tweede groep, daarentegen, gelooft dat ze zichzelf en hun attitude kunnen veranderen, verbeteren zelfs, maar weten dat daar een zekere inspanning tegenover staat. Zij zijn ook bereid die inspanning te maken. 

Ons IQ kan onderworpen worden aan een vragenreeks. Het is meetbaar en blijft vrijwel stabiel. Maar, mits de juiste ingesteldheid, kan onze attitude wél verbeteren. Een goeie attitude met de focus op groei, maakt van jou een begeerlijke kandidaat, los van de expertise die je aaneenrijgt, en wel om deze redenen: 

Je bent coachable. 

Werkgevers houden van mensen die kneedbaar zijn. Dat betekent niet dat je je hoeft te laten boetseren naar hun evenbeeld, maar het duidt wel dat je open staat voor opbouwende kritiek en feedback. Of je nu geen, vijf of twintig jaar ervaring hebt: je blijft leergierig, en kan opmerkingen en duiding verwerken zonder dat als een persoonlijke aanval te ervaren. Alles wat je wordt aangereikt, zie je als een tool voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Je bent flexibel. 

Met flexibiliteit doelen we niet op je dribbel-vaardigheid, maar wel je gezonde ingesteldheid om je niet onderuit te laten halen door een tegenslag. Mensen met een groei-mentaliteit, ervaren falen als een opportuniteit. Ze wentelen zich niet in een slachtofferrol als het even niet meezit, maar gaan aan de slag met de lessen die verworven zijn. 

Je bent een doorzetter.

Als je de biografieën van de meest succesvolle mensen na leest, weet je dat ze – op hier en daar wat geluk na – een belangrijke karaktertrek gemeen hebben: zelfs als ze de deur worden gewezen, zetten ze door. Van Steven Spielberg tot Henry Ford: ze lieten afwijzing en mislukking niet aan hun hart komen, geloofden in hun eigen kunnen. 

Als je met kritiek kan omgaan, en je laat je niet onderuithalen wanneer een obstakel op je pad komt, ben je een doorzetter. Werkgevers houden van mensen die volharden om een resultaat te behalen. 

Je bent positief. 

Je bent één van die mensen voor wie het glas altijd halfvol is. Je weet dat de zon ook schijnt achter de wolken, en wat vandaag niet is, kan morgen komen. 

Je duwt je collega’s niet onder de spreekwoordelijke bus om je eigen vel te redden, je klaagt niet wanneer het even niet meezit. Je denkt constructief: jouw ingesteldheid is aanstekelijk voor het team en het bedrijf waarvoor je werkt. 

Je bent gemotiveerd. 

Ook al heb je (nog) niet de gewenste skillset, je bent leergierig en hongerig om die verder uit te bouwen en te ontplooien. Je bent daarvoor bereidt extra inspanningen te doen: of dat nu gaat om elke dag een half uurtje over te werken, of je in je vrije tijd te verdiepen in de materie waarvan je je meester wilt maken. Je weet dat succes alleen behaald kan worden mits dat extra zetje, en je draait je hand er niet voor om. 

Het lijstje hierboven zijn karaktertrekken waar je misschien niet meteen mee kan uitpakken op een traditioneel CV, maar je kan ze staven in je begeleidend schrijven, en ze aanhalen wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek. 

Een job zoeken, is een beetje als daten, en een kandidaat met een aanstekelijke, op groei gerichte attitude, is voor een werkgever een aantrekkelijke kandidaat. 


Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Blog
14 November 2017
4 tips om beter te worden in je job
4 tips om beter te worden in je job
Blog
20 November 2017
Is je cv al helemaal jij?
Is je cv al helemaal jij?
Blog
22 November 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA