WannaWork
WannaWork Jobcoach
Tips & Tricks
18 December 2017

De productiviteit trucs van zeven succesvolle ondernemers

1. Maak fictieve deadlines

Zakelijk expert en auteur van The Startup Coach Carl Reader gebruikt een slimme techniek. Hij creëert fictieve deadlines om ​​kwalitatieve resultaten te garanderen.

"Een van mijn favoriete trucs is de 'treinreis naar nergens', zegt hij. "Ik boek een heen-en-terug ticket, laat mijn smartphone thuis en stel een doel voorop. Met een duidelijke deadline en zonder afleiding, merk ik dat ik vaak veel productiever ben dan op het kantoor. Het is efficiënt om dit te koppelen aan vergaderingen op verplaatsing. Indien er geen vergadering ingepland staat, is het de prijs van een treinkaartje meer dan waard."

2. Zet je smartphone af

Of het nu het laatste voetbalnieuws is of het lezen van de online krant, de grootste afleiding voor de oprichter van The Stag Company, Rob Hill, was zijn smartphone.

"Ik merkte dat ik mijn smartphone eens per 15 minuten controleerde", zegt hij. "Dus wisselde ik mijn gsm in voor mijn oude Nokia 3310 die ik thuis in een lade had liggen. Zonder toegang tot internet of moderne apps, is mijn productiviteit ontzettend gestegen. Het is inmiddels vijf maanden geleden dat ik mijn smartphone inwisselde voor een toestel zonder internet. Hoewel ik het de eerste maand moeilijk had, mis ik mijn smartphone helemaal niet meer."

3. Werk met je bioritme 

Haddy Folivi, oprichter van Clarity Media, werkt steeds aan zeven tot tien projecten tegelijkertijd. Dit vraagt om een zeer goede focus. Haar advies: 

"Ik werk in volledige stilte omdat ik afleidingen haat. Ik verdeel mijn taken gedurende de dag in periodes van 30 minuten, met tussendoor een pauze van vijf minuten. Ik plan al mijn gesprekken tussen 9 uur en 10.30 uur, waardoor ik me de rest van de dag volledig kan focussen. Rond 15 uur verkeer ik in een minder productieve staat, dus plan ik niets belastend na 15 uur. Ik verricht dus het grootste deel van mijn werk dat een hoge concentratie vereist, in de ochtend. Ik merk dat deze routine mijn productiviteit enorm verhoogt, waardoor ik veel meer werk kan verzetten."

4. Denk binair 

Tim Fung is CEO en oprichter van Airtasker, een online marktplaats die consumenten en mensen uit verschillende disciplines, verbindt. Zijn manier om de productiviteit te verhogen is ‘binair denken’

"Ik geloof dat je de productiviteit verhoogt als je periodiek binair bent in je besluitvorming. Dat wil zeggen, de nodige gegevens verkrijgen, een beslissing nemen en vervolgens voor een afgesproken tijdsperiode bij die beslissing blijven. Evalueer en herbekijk je beslissing niet elke dag opnieuw.”

5. Maak een wandeling

Wanneer Lisa Forde, eigenaar van Dotty About Paper, behoefte heeft aan een productiviteitsverhoging, verlaat ze het kantoor. 

"Afstand nemen van je werkomgeving en even gaan wandelen helpt je om je gedachten te verzetten. Wanneer ik terugkeer is mijn hoofd helemaal leeg en ben ik klaar om verder te werken. Een time-out stelt je in staat om je gedachten te ordenen en prioriteiten te stellen, dit verhoogt bijgevolg je productiviteit."

6. Delegeer taken

Delegeren is een vaardigheid die ondernemers nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien en dit heeft een positief effect op de persoonlijke output. Trenton Moss oprichter van Experience design agency Webcredible, delegeert taken en zal mensen inhuren als dat nodig blijkt te zijn. 

“Ik probeer zoveel mogelijk tijd te besteden aan het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor mijn bedrijf. Het uitvoeren van tactische taken kan bevredigend zijn op korte termijn. Desalniettemin is het de meest inefficiënte invulling van mijn tijd omdat er altijd andere mensen zijn die deze taken kunnen uitvoeren. Ik heb een team van leidinggevenden, een externe adviesraad en een coach die me ter verantwoording roept en ervoor zorgt dat ik geen tijd besteed aan taken die andere kunnen doen.” 

7. Timemanagement 

Eén van de grootste tips die Mike Vardy, oprichter van Productivyist, toepast en deelt met zijn klanten, is het idee om je tijd te ‘thematiseren’. Hij deelt zijn dag op in thema’s zoals; training, planning en optimalisatie. Hierdoor krijg je één gericht streefdoel waardoor je je makkelijker kan focussen.

“Dit wil niet zeggen dat ik alleen maar werk binnen dat specifieke thema, maar eerder aan alles dat gerelateerd is aan die thematiek. Het helpt me om mijn dag te definiëren en mijn focus te kanaliseren.”

5 redenen waarom attitude belangrijker is dan expertise.
5 redenen waarom attitude belangrijker is dan expertise.
Blog Tips & Tricks
27 November 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA