WannaWork
WannaWork Jobcoach
Tips & Tricks
18 December 2017

Ondervindt u een ‘quarterlife crisis’? Je bent niet alleen…

Blair Decembrele, 15 november 2017

Misschien heb je al eens gehoord van de ‘quarterlife crisis’ - een periode van onzekerheid en twijfel die twintigers en dertigers ondervinden in hun carrière, relaties en financiën. Maar liefst 75% van de 25-33-jarigen maakt een quarterlife crisis door. 

LinkedIn nam dit fenomeen onder de loep. Duizenden professionals wereldwijd werden bevraagd over hun ervaring met de quarterlife crisis. Wat heeft ervoor gezorgd dat zij zich in deze crisis bevinden en welke gevolgen heeft dit voor hun loopbaan? In dit artikel bespreken we de resultaten van deze grootschalige bevraging, samen met tips over hoe de LinkedIn-community jou kan bijstaan tijdens deze fase in jouw leven.

Wat is de oorzaak van deze crisis? 

5 procent wijt de oorzaak aan de zoektocht naar een geschikte baan die voldoening geeft. Verder zijn er ook veel jonge werknemers die zichzelf vergelijken met succesvollere vrienden. Bijna de helft van de jonge werknemers zegt dat dit hen stress bezorgd. 

#Tip: Vergeet niet dat iedereen zich in een ander stadium van zijn professionele carrière bevindt. Denk aan wat je gelukkig maakt in je job én daarbuiten. 

Een carrièreswitch komt steeds vaker voor

Het doormaken van deze stressvolle periode kan ertoe leiden dat twintigers en dertigers voor een carrièreswitch kiezen die invloed heeft op hun verdere loopbaan.

  • Meer dan één derde (36%) heeft zijn loopbaan volledig veranderd en koos voor een nieuwe professionele uitdaging. LinkedIn-gegevens tonen aan dat het aantal jobhoppers het afgelopen jaar is verdubbeld. 
  • Bijna een kwart (23%) van de jonge werknemers heeft tijdens een onzekere periode een loopbaanonderbreking genomen om hun carrière te evalueren.
  • Eén op de tien jonge werknemers is overgestapt van een fulltime job naar freelance job of tijdelijke werkopdrachten.

Meer dan de helft van degenen die in een quarterlife crisis verkeren, is op zoek naar loopbaanadvies

Hoewel er niet één eenvoudige oplossing bestaat om een ​​crisis boven te komen, kan het helpen om advies in te winnen van mensen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. Uit het onderzoek bleek dat veel werknemers niet weten tot wie ze zich kunnen wenden.

  • Meer dan 28% van de 25-33-jarigen weten niet hoe ze een carrièreswitch moeten aanpakken.
  • 56% heeft nood aan loopbaanadvies, maar weet niet bij wie ze terecht kunnen.
  • 41% voelt dat ze onvoldoende ondersteuning krijgen op het werk om door te groeien.
  • 43% heeft nood aan een loopbaanmentor maar heeft niet de juiste connecties.

Om tegemoet te komen aan deze noden, heeft LinkedIn een nieuwe Career Advice-functie gelanceerd die jou kan helpen. Als je geïnteresseerd bent om een carrièreswitch te maken, op zoek bent naar tips over salarisonderhandeling of hulp nodig hebt met het combineren van werk en privéleven, dan kan Career Advice je bijstaan. Een onbevooroordeelde visie van iemand met de juiste ervaring, kan jou een nieuw perspectief geven.

Deze 4 fouten moet je niet maken als je gaat netwerken
Deze 4 fouten moet je niet maken als je gaat netwerken
Tips & Tricks
17 November 2017
Getting shit done: 11 dagelijkse gewoonten van extreem productieve mensen
Getting shit done: 11 dagelijkse gewoonten van extreem productieve mensen
Tips & Tricks
17 November 2017
5 redenen waarom attitude belangrijker is dan expertise.
5 redenen waarom attitude belangrijker is dan expertise.
Blog Tips & Tricks
27 November 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA