WannaWork
WannaWork Jobcoach
Tips & Tricks
06 February 2018

Hoe omgaan met pesten op het werk: Advies voor slachtoffers, bazen en medewerkers

Ondanks het feit dat de meeste mensen pesters associëren met kinderen, eindigt pesten niet op de middelbare school. Jongeren die pesten zetten dit gedrag vaak voort als volwassenen op de werkvloer. Workplace Bullying Institute schat dat maar liefst één derde van de werknemers het slachtoffer is van pesten op het werk.

De pesters op het werk

Pestkoppen op de werkvloer gedragen zich vergelijkbaar met tienerpestkoppen. Naast het intimideren van hun slachtoffers, verspreiden ze geruchten om de reputatie van hun collega te schaden. Ze drijven de spot met hen of vertellen ongepaste grappen ten koste van het slachtoffer. Verder kenmerkt dit pestgedrag zich in het uitsluiten van de desbetreffende collega. Pesten is niet enkel schadelijk voor het welzijn van de slachtoffers, het heeft ook een negatieve impact op de hele werkomgeving. Pesters op de werkvloer beïnvloeden elk niveau van de onderneming. Het ondermijnt de productiviteit, winstgevendheid en de creativiteit van het bedrijf.

Hoe omgaan met pesters op het werk?

Sherri Gordon, deskundige inzake pestgedrag en de auteur van 'Are You Being Abused?' wierp haar licht op dit fenomeen en bood haar expertise aan.

Amy Morin: Hoe gaan slachtoffers het best om met pesters op het werk? 

Sherri Gordon: Gepest worden kan ernstige gevolgen hebben, vooral op lange termijn. Je mentale en fysieke gezondheid primeert en zou dus de absolute aandacht moeten krijgen. Een manier om dat te doen is bekijken wat je al dan niet kunt controleren. Met andere woorden, je kunt niet bepalen wat een bullebak zegt of doet, maar je kan wel je reactie beheersen. Het is verstandig om grenzen te stellen aan een pester. Wees direct over wat je niet leuk vindt aan zijn gedrag en laat hem weten dat als hij doorgaat, je hem zult rapporteren. Probeer niet emotioneel te worden wanneer je met een pester praat, omdat hij dit waarschijnlijk tegen je zal gebruiken. Als het pesten doorgaat meldt dit dan aan je leidinggevende. En als de bullebak jouw leidinggevende is, ga dan naar zijn leidinggevende. Zorg ervoor dat je elk incident documenteert met o.a. data, tijden en getuigen. Maak je verslag zo professioneel mogelijk, blijf bij de feiten en vraag om een oplossing voor het probleem.

Morin: Wat moet iemand doen als een collega wordt gepest?

Gordon: Bied aan om een vriend te zijn. Nodig jouw collega uit voor een lunch of een koffie en luister gewoon. Moedig de werknemer zeker aan om het pesten te melden. Je zou het pesten ook zelf kunnen rapporteren, maar het is beter dat slachtoffers voor zichzelf pleiten. Vermijd het luisteren naar roddels of geruchten en kom op voor het slachtoffer. "Ze is altijd lief geweest voor mij" of "Ik heb altijd gedacht dat ze heel professioneel was", zijn eenvoudige manieren om steun voor het slachtoffer te tonen en om te voorkomen dat de pestkop geruchten verspreidt. Je kunt ook weglopen en weigeren deel te nemen aan het schaden van de reputatie van een andere werknemer.

Morin: Hoe moet een leidinggevende reageren op pesten?

Gordon: Pesters op het werk richten zich meestal op de 'beste' en de 'slimste' medewerkers die eveneens een bedreiging kunnen vormen voor hun eigen carrière. Pesters vallen precies de meest succesvolle werknemers aan. Een teamsfeer kan je bevorderen door mensen aan te moedigen om samen te werken en elkaar te ondersteunen. Tracht in te grijpen wanneer medewerkers roddelen en geruchten verspreiden. Als een medewerker bijvoorbeeld zegt: 'Ik zou je dit waarschijnlijk niet moeten vertellen, maar ...' stop hem of haar dan en wijs erop dat die het best niet vertelt. Als je, ondanks jouw inspanningen, nog steeds een werknemer hebt die een andere medewerker bestookt, moet je meteen ingrijpen. Rapporteer het incident aan de HR-afdeling. Zorg ervoor dat je de richtlijnen van jouw bedrijf volgt voor het aanpakken van pesterijen en intimidatie op het werk. Als jouw bedrijf klein is en geen HR-afdeling heeft, praat dan met de pester over zijn of haar gedrag. Documenteer het incident in het werknemersbestand. Vermeld details over het incident zoals data en getuigen. Zorg ervoor dat de overtredende medewerker weet wat de gevolgen zijn indien het pestgedrag niet stopt.

Trek het slachtoffer van het pesten niet mee in de bemiddeling. Een slachtoffer van pesten voelt zich mogelijk geïntimideerd door de pester. Je spreekt beide betrokkenen dus best afzonderlijk. Het is belangrijk dat je de situatie goed opvolgt voor enkele maanden of zelfs een jaar. Pesters zijn vaak erg terughoudend om hun gedrag aan te passen omdat pesten nu eenmaal goed werkt voor hen. Amy Morin is een psychotherapeut, keynote speaker en de auteur van 13 Things Mentally Strong People Don't Do, een bestsellerboek dat in meer dan 20 talen wordt vertaald.

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA