WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
28 February 2018

‘20-something’ - the fear of adulting

“En wanneer begin je aan kindjes?”, “Heb je al een lief?”, “Wanneer trouwen jullie?”. 

Allemaal vragen die je wel kent, bedoeld als ‘small talk’ maar ze leggen (mogelijk) onbedoeld veel druk op je.
Daarom kiezen steeds meer mensen voor ‘otherhood’. Deze term werd uitgevonden door Melanie Notkin, auteur van het boek ‘otherhood’. Het woord komt van motherhood en vult het gat tussen (uitgesteld) ouderschap en niet-ouderschap.
Het is een nieuwe manier om te ontvluchten aan de verwachting waarbij je voor je 25 al klaar bent om alleen te wonen, samen te wonen, kinderen te krijgen en te trouwen.

Mensen kiezen massaal voor een spannend leven of een leven met carrière en doelstelling die behaald moeten worden. In dit plaatje passen dan (nog) geen kinderen. Want het valt vandaag de dag niet meer te combineren. Iets waarop steeds meer ingespeeld wordt, want het combineren van werk en gezin wordt steeds moeilijker. Wat kan er gebeuren, wat moet er gebeuren en vooral: wie kan/moet wat doen?

Bedrijven zouden bedrijfscrèches kunnen organiseren. Niet door een crèche in het kantoor te voorzien, dat lijkt onrealistisch, onhaalbaar en onhandig. Je moet namelijk niet altijd op hetzelfde kantoor zijn voor een vergadering of meeting. Maar een werkgever kan mogelijk wel oplossingen voorzien voor bijvoorbeeld de opvang van een ziek kind. De optie om van thuis uit te werken of om professionele opvang te voorzien aan huis met kwaliteitscontrole vanuit het bedrijf of derden.

Oké, oké. Wat kan je nu zelf doen?
Geef vooral je eigen carrière niet op. Wanneer een vrouw haar carrière stopzet of een stap terugneemt ten voordele van het gezin gebeurt dit steeds met de beste bedoelingen. Toch is er vaak niet genoeg besef van wat de gevolgen zijn op lange termijn.
Zo bouw je minder pensioen op en verdwijnt er een volwaardig loon binnen het gezin. Vrouwen die een stap terug nemen verliezen vaak ook enkel loopbaankansen. Daarom is het zeker niet slecht om jezelf op 1 te plaatsen en volop te kiezen voor het leven dat jij wil.

Ga voor je droomjob, je carrière, de reis die je nog wou maken en de vrijheid die je nu nog hebt.

Make it work!


Laat de druk vallen en ontdek je geluk
Laat de druk vallen en ontdek je geluk
Blog
20 September 2017
Zoek geen job maar een missie
Zoek geen job maar een missie
Blog
22 September 2017
Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Waarom Millennials er de brui aan geven: een open brief gericht aan het management
Blog
14 November 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA