WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
21 March 2018

Jobs met toekomst

We schreven eerder al hoe robotisering alle jobs zal veranderen. Maar ook hoe het nieuwe jobs zal bij creëren. Daarom hebben we hier een lijstje van jobs die in de toekomst belangrijker dan ooit zullen worden. 

Digital-detox-therapist
Soms is het wat te veel digitaal geweest en zouden mensen graag wat afstand nemen. Als Digital-detox-therapist help jij mensen afkicken van likes en swipes. En help je hen weer een balans te vinden tussen de tastbare- en online wereld.

Freelance leerkrachten
‘Dit bestaat toch al?’, zeg je nu waarschijnlijk. Dat is ook zo, maar de hoeveelheid tools en platformen die ons leven zullen veranderen en verbeteren komen er in snel tempo aan. Specialiseer jezelf in enkele van deze tools en geef les aan zij die nog niet zo mee zijn met hun tijd als jij.

Bejaardenverzorger
Doordat steeds meer dingen inzetten op onze gezondheidszorg, zullen we langer leven. Hierdoor krijgen we meer vergrijzing en dus ook meer job mogelijkheden voor mensen die de ouderen willen verzorgen.

Levenseindeplanner
De generatie van babyboomers (de generatie geboren tussen 1960 en 1980) heeft de dingen steeds anders aangepakt dan hun voorgaande generatie. Ze plannen zelf hun begrafenis en houden vaak een feest om afscheid van zich te laten nemen. Hier kan jij bij helpen, want zoiets menselijk heeft dan ook een steeds een menselijk touch nodig.

Digitaal leven-en-doodmanager
We documenteren steeds meer online. Dit soort manager kan er voor zorgen dat alles wat je online plaatst mooi gearchiveerd en geordend wordt zodat jouw (klein)kinderen ook de kans hebben om door herinneringen aan jouw te bladeren.

3D-printing expert
Dingen uit een 3D-printer toveren is lang niet abnormaal meer. De dingen die ze uit zo’n printer toveren worden steeds abnormaler. Zo print Adidas al schoenen en zijn er ziekenhuizen die niet meer willen wachten op een donor en zelf organen (willen) printen.
Deze zaken moeten onder nauwlettend oog in de gaten worden gehouden. En daar kan jij expert zijn!

Er komt ook een enorme nood aan groene bouwvakkers, verpleegkundigen, wetenschappelijk onderzoerkers, project managers, smarthome technici, programmeurs, …

Staat je ding hier nog niet tussen? Neem een kijkje op wannawork.com/challenges en wie weet ontdek jij jouw droomjob.


Ambitieus, werkloos en waardeloos
Ambitieus, werkloos en waardeloos
Blog
03 January 2018
Work-Life-Balance
Work-Life-Balance
Blog
28 February 2018
Steelt een robot binnenkort jouw job?
Steelt een robot binnenkort jouw job?
Blog
28 February 2018

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA