WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog , Tips & Tricks
09 April 2018

Your job is a health hazard!


Zaterdag 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Een dag waarbij de gezondheid van de mens in beeld komt, “no shit, Sherlock”. 

Wanneer je denkt aan gezondheid denk je automatisch aan ziektes. We don’t blame you, België was nog maar eens geteisterd door de ‘verkoudheid-en-griep- plaag’. It’s a real thing… don’t Google it though. 

Maar gezondheid en gezond zijn gaat verder dan dat. Jouw job heeft evenveel effect op je gezondheid als het weer. We werken ongeveer 8 uur per dag. Dat zijn even veel uur als dat jij slaap nodig hebt. Tenzij jij een vampier bent, in that case heeft WannaWork er een doelgroep bij. 

“While the brain is thinking about that paycheck, the body is screaming murder”We zijn natuurlijk wel goed aan het evolueren. De tijd waarin we opgegeten werden door wolven omdat we bepaalde planten nodig hadden is al lang voorbij, the real battlefield bevindt zich op de nieuwe werkvloer met nieuwe risico’s en nieuwe challenges. Deze gaan van fysieke pijnen tot mentale aandoeningen. 

Take this day to acknowledge these factors and do something about them. Hierbij enkele tips om deze “health hazards” op het werk te crushen. Zij zorgen er ook voor dat je na het werk meer energie hebt om de andere belangrijke zaken te doen. Zoals het rennen achter de kinderen omdat iemand ze weer in de avond suiker heeft gegeven. 


Officejobs

Het is echt leuk om te werken op een kantoor. Maar deze job kan meer effect op je lichaam hebben dan iemand die harde arbeid levert omdat de negatieve gevolgen pas tevoorschijn komen op langere termijn. 

Uren zitten achter je bureau zorgt voor een serieuze druk op je rug en nek. Je rug neemt een onnatuurlijke houding aan en dit uren aan een stuk. Het zorgt ervoor dat je rug/nek pijnen krijgt. Dat zijn de pijnen die in het begin ervoor zorgen dat je nood hebt aan een goede stretch. Those stretches are a blessing from God. (PS.: I just stretched).

Een ander gevolg van uren achter je bureau te zitten is de ongebruikte energie in jouw lichaam. Als je moeilijkheden hebt om in slaap te vallen, kan dat liggen aan het feit dat je lichaam nog vol ongebruikte energie zit. 

Final but most important are those delicious snacks. Die ene donut op de koffietafel, dat stukje coté dôr verborgen in de onderste schuif van je bureau of de cola die je in je veldfles hebt gegoten zodat mensen denken dat je water drinkt. Je lichaam verbrandt sowieso calorieën of je nu zit of staat maar juist omdat je zit en niet veel beweegt komt die verbranding voornamelijk teweeg door het brein. Perfect maar niet genoeg om de dagelijkse hoeveelheid suiker/vetten te verbranden waardoor een zittende job zwaarder doorweegt op het lichaam en de cholesterol. 

Een algmene tip voor de kantoorstrijders? TWERK… Okay okay, just move that body! Al is het een wandeling van de ene kant van het kantoor naar de andere, dit ontstressed het lichaam enorm. Zowel de rug/nek als je ogen die na een tijd scheel kijken omdat je gewoon doorstaart naar je ene collega die een zak snoep eet maar niet deelt. 


Standingjobs

Jobs waar je voornamelijk moet gaan staan kunnen ook heel uitputtend zijn. Je lichaam is continu bezig met verbranden om energie te hebben zodat je niet door je benen zakt. Voor deze mensen is het vooral belangrijk dat je even de tijd neemt om te zitten en het beste is dan om niet te zitten op een stoel maar door te hurken. Dit zorgt voor de nodige stretch aan je knieën. 

Bij deze jobs heb je ook het recht om thirsty te zijn and in a good way. Drink voldoende water zodat je lichaam niet dehydrateert. Zeker in de winterperiode, gevaarlijker dan de zomerperiode omdat je het gevoel niet hebt dat je dorst krijgt. Ten laatste, eet. In tegenstelling tot zittende jobs, kan je het best om de 2/3 uur iets in je mond steken. Anders gaat je lichaam zijn energie zoeken in je spieren en niets is deprimerender dan je summer body te zien verdwijnen juist wanneer je op vakantie kan gaan. 


Let’s summarize 

1. Beweeg, al dans je even omdat de radio net weer YMCA draait.

1,5. Tell your friends about WannaWork. Talking burns calories, relieves stress  and  trains your mouthmuscles. Sharing this creates love and love relieves stress.

2. Doe iets actief na het werk als je moeilijk in slaap valt. Put je lichaam altijd goed uit. 

3. Eet suiker met mate en weet wat je eet. Blijf ook weg van light aangezien het meestal een averechts effect heeft op je lichaam.

4. Drink veel water. Voor beide type jobs heb je daar enorm veel nood aan. Dit heeft ook een leuk effect op de huid en het lichaam.

5. Sta van tijd tot tijd eens op en maak een wandeling of ga eens door je knieën en “take a breather”.

Met deze tips eis je een lagere tol van je lichaam en kan je meer genieten van je dag. Tenzij het maandag is, ain't nobody got time for Monday. 


Laat de druk vallen en ontdek je geluk
Laat de druk vallen en ontdek je geluk
Blog
20 September 2017
Work-Life-Balance
Work-Life-Balance
Blog
28 February 2018
What would WannaWork be without their women?
What would WannaWork be without their women?
Blog
08 March 2018

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA