WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
17 May 2018

Werkdruk: Millennials ervaren een Quarter Life Crisis

Millennials, ook wel bekend als Generation Y of Quarter-Lifers, worden geconfronteerd met één van de moeilijkste economische klimaten, en de druk begint te wegen.

De geestelijke gezondheid van deze generatie verslechtert. Maar liefst één op de tien jong volwassenen ondervindt mentale gezondheidsproblemen, vindt geen voldoening op het werk en voor steeds meer millennials wordt de huizenmarkt te duur met als gevolg dat één op vier jong volwassenen terugkeert naar hun ouders. 


Realiteit versus verwachtingen

De millennials beginnen te beseffen dat ze een pad zijn ingeslagen dat niet langer aansluit bij hun waarden of prioriteiten in het leven. Het klimaat waarin de millennials zich bevinden lijkt niet overeen te stemmen met hun oorspronkelijke verwachtingen. Na jaren opleiding komen velen in een saaie, routineuze en betekenisloze werkplek terecht waarin werknemers lange uren werken en er weinig herkenning voor krijgen. Ondanks de frustraties hebben ze angst over hetgeen wat anderen zullen denken als ze besluiten om hun ‘goede’ baan op te geven voor een wereld vol onzekerheden. 

Desalniettemin is de werkplek aan het hervormen: steeds meer millennials kiezen ervoor om thuis te werken. Flexibel werk is recent een wettelijk recht geworden. Startups worden steeds populairder omdat ze een werkomgeving creëren die past bij hun individuele behoeften. Ze streven naar zulke onafhankelijkheid en hechten veel belang aan identiteitsvorming. 

Millennials doorlopen een ander parcours dan de vorige generatie. Ze blijven veel langer in het onderwijs. Iedereen lijkt tegenwoordig een diploma op zak te hebben en het hebben van een Master lijkt wel de standaard. Zelfs het behalen van een doctoraat is geen uitzondering meer. Zo’n lange studieloopbaan is vaak pas voltooid tegen je dertigste. Het betreden van de woningmarkt is vaak onmogelijk alsook het vinden van de juiste partner en het krijgen van kinderen is moeilijk in een maatschappij waar we laat moeten werken en nauwelijks tijd hebben voor vrienden of het ontmoeten van nieuwe mensen.

De realiteit strookt vaak niet met de verwachtingen die de millennials voor ogen hadden omdat hun ouders een ander parcours doorlopen hebben, en blijkbaar ook de meeste van hun vrienden. Althans, dat laat men uitschijnen op sociale media. 


De schijnbare werkelijkheid: social media

Millennials willen een directe impact van hun werk. Ze halen een stuk identiteit en welzijn uit deze rol. Een identiteit die verstoord raakt door de indrukken die ze krijgen op sociale media. 

Hoe positioneren millennials zichzelf tussen leeftijdsgenoten die het schijnbaar ‘beter’ lijken te doen? 

Millennials groeiden op tijdens de opmars van sociale media. Een constante spervuur ​​van berichten en foto's van 'vrienden' die zich vermaken, promoties krijgen, reizen en plezier maken op hun werk, doet niet veel goeds om de prestatiedruk te verzachten. Het lijkt alsof ze de enige zijn die hun droom niet waarmaken.

In een samenleving die uitschijnt dat we falen als we geen succesvolle artiesten, ondernemers of beginnende CEO's zijn tegen de tijd dat we 25 zijn, is het tijd voor een reality check: Op 40-jarige leeftijd had Samuel L. Jackson nog niet in een film gespeeld en Vera Wang stond pas in haar kinderschoenen in de modesector. 

Schrijver en activiste Melanie Curtin, bevraagde meer dan 300 mensen over de druk die ze voelen om te slagen. 67 procent van de millennials zei dat ze "extreme" druk ervaren om te slagen, vergeleken met 40 procent van de generatie X’ers en 23 procent van de baby boomers. 

Eén op de vijf mensen tussen 18 en 35 jaar oud kampt met depressieve gevoelens, vooral op het werk. Millennial vrouwen hebben zelfs twee maal zoveel kans op een depressie.


Prestatiedruk bij millennial vrouwen

In een studie van de University of Kansas werd de gender-socialisatietheorie gebruikt om uit te leggen waarom vrouwen zwaarder lijden onder prestatiedruk dan mannen. De studie toont aan dat de maatschappij al op zeer jonge leeftijd bepaalde verwachtingen van mensen stelt op basis van hun geslacht. Vrouwen ervaren een aanzienlijk hogere druk of vinden dat ze hun toegewezen taken niet binnen de toegestane tijd kunnen voltooien.

Volgens Psychotherapeut Katherine Schafler, zijn millennial vrouwen te geëngageerd op het werk. Ze stelt dat de hoge verwachtingen waarin iedereen op sociale media aan lijkt te voldoen, kan resulteren in een onvermijdelijke crisis.

Familietherapeut Michele Goldberg vertelt aan Bustle dat het haar is opgevallen dat millennial vrouwen meer werkopdrachten kiezen die hun trots maken maar dat ze later spijt hebben dat ze niet kozen voor hetgeen waar ze het meest naar verlangen namelijk relaties en persoonlijke connecties.

Daarnaast kampen sommige vrouwen met een biologische klok en zijn ze zich bewust van het feit dat tijd er toe doet. Ze zijn stiekem bang dat ze hun vruchtbare jaren verkwisten omdat ze zichzelf willen bewijzen op de werkplek. Het feit dat ze alles willen hebben is meer een druk van buitenaf geworden dan een keuze.

Een evenwichtig leven is haalbaar maar de druk naar perfectionisme valt soms erg zwaar aldus Goldberg.

"Je moet je afvragen of je waarden en verlangens in lijn zijn met je levensstijl, adviseert Goldberg. "Als je een gezin wilt, moet je de tijd nemen om te daten en in mijn praktijk voelen veel jonge vrouwen zich schuldig en terughoudend." 


“Kijk in je eigen bord”

Blijf je bewust dat sociale media niet om het echte leven gaat en dat de meeste mensen die worstelen met prestatiedruk wellicht ook kampen met onzekerheden. Het leven is kort en je verdient het om gelukkig te zijn - hoe dat er ook voor jou uitziet. Er is geen tikkende klok. Soms duurt het langer dan je denkt. Maar het is de moeite waard om je tijd te nemen.

In de woorden van een wijze Baby Boomer: "Laten we interpretaties van succes niet verwarren met het enige dat er uiteindelijk toe doet; een waardevolle erfenis nalaten zodat onze kinderen betere en meer zorgzame mensen worden dan wij. Dit zal niet gebeuren op Twitter , LinkedIn of Facebook. "


IE notice title

IE notice description

IE notice CTA