WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
17 May 2018

Het geheim van goal setting

Heb je ooit een doel vooropgesteld? Een doel dat je bijna verwezenlijkt had maar dat je uit het oog verloor omdat het onbereikbaar leek te zijn?  

Ik streef ernaar om doelen voorop te stellen die me helpen om mijn dromen te realiseren. Je kunt er alles aan doen om je dromen te visualiseren: een dagboek bijhouden, mediteren, een white board gebruiken en zo voort. Als je het grote plaatje niet kunt zien, wordt het geen realiteit. Zodus hier het grote geheim: 

Stel dat je een financieel doel wil realiseren. Je hebt als doel om 10.000€ per maand te verdienen. Als je dit bedrag nog nooit eerder hebt verdiend zal je groter moeten denken. Waarom? Omdat je onderbewustzijn er alles aan zal doen om te voorkomen dat je dat doel behaalt.

Ons onderbewustzijn is er om ons te beschermen. Alles wat nieuw en onbekend is, wordt als ‘gevaar’ aanschouwd. Dus hoe hard je ook je doel probeert te bereiken, je brein zal slimme manieren bedenken om te voorkomen dat dit gebeurt. Dit is de reden waarom sommige mensen zichzelf saboteren wanneer ze dichtbij de realisatie van hun dromen zijn.

Als mens willen we ons beschermd voelen. We grijpen naar het bekende en zijn bang om buiten onze comfortzone te treden.

Wat kan je doen om jouw streefdoel, 10.000€ per maand, te bereiken? Als eerst moet je je doel identificeren. Ga in detail: hoe zou jij je voelen als jij je doel bereikt hebt en hoe ziet het eruit? Hoe zou je handelen? Wat zou je doen of niet doen? Hoe zou je dag eruitzien? Waar zou je je loon aan uitgeven en welke acties zou je ondernemen?

Beeld jezelf in dat je reeds 10.000€ per maand verdient. Dit klinkt misschien gek maar het werkt. Je onderbewustzijn houd je niet langer tegen. Je mind kent geen verschil tussen de realiteit en hetgeen wat er in je hoofd omgaat.

Wanneer je voorbij een doel durft te kijken, beginnen de mogelijkheden uit te breiden. Je onderbewustzijn begint nieuwe neurale paden te creëren om anders te denken. 

Plotseling begin je verandering waar te nemen en gaat het snel. Je kunt terugkijken naar dit "enorme doel" van 10.000€ en het zien als een opstapje naar een groter doel en een grotere visie.

Dus kijk verder dan 10.000€. Probeer te denken aan 12.000 €, 15.000€ of 20.000€ per maand. Kijk naar de visie voorbij de visie - de limiet voorbij de limiet - en beeld je in hoe je identiteit zou veranderen met het nieuwe, grotere doel.

Wanneer je dagelijks dit nieuwe geloofssysteem beoefent en je jezelf toewijdt aan een andere mindset, beginnen dingen om je heen te verschuiven. Dan wordt het natuurlijk gemakkelijk. Je "onbereikbare" doel wordt je nieuwe normaal; het wordt de nieuwe standaard van wat je verwacht, waardoor je een gevoel van opluchting ervaart.

Gebruik deze mindset voor alles, niet enkel voor financiën. Bouw diepere relaties op, breng jouw bedrijf naar een hoger niveau, werk aan jouw lichaam. De kansen zijn immers eindeloos.


IE notice title

IE notice description

IE notice CTA