WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
08 August 2018

7 Redenen om een office pet te hebben

Ben jij een crazy cat lady of dog-dude? Well, yay for you! Meer en meer bedrijven laten fluffy friends toe op het werk. Tijd om je baas te overtuigen! Maar hoe doe je dat? Hier alvast 7 voordelen:

Stress reliever

Het leven staat niet stil. De trein halen, de bus die je voorbij rijdt, lekke fietsbanden, no WiFi, no food… Heel de dag zit vol en je hoofd loopt om. 

Wanneer je tijd hebt om een pauze te nemen, gebruik je die om snel je Facebook of Instagram te checken - honestly, van al die summer bods en people who got it all geraak je nu ook weer niet helemaal ontspannen.

Met een kat op kantoor moet je wel pauze nemen. Wanneer dit wandelend pluisje op je laptop komt liggen, is not petting NOT an option. Behalve natuurlijk wanneer je dieren niet leuk vindt. In dat geval lees je best niet verder. Animal lovers only!

Connecting employers

Connecten met co-workers is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen is zo druk gefocust op zijn deadlines, dat smalltalk soms verloren gaat. Als één van de huisdieren iets grappig doet, is er meteen iets om over te praten en lachen. Want let’s be honest, niemand kan een “dabbende” schildpad negeren. 

Dolla Dolla Bills y’all

Je hond elke dag thuis achterlaten, is niet fijn voor het beestje. Daarom brengen veel mensen hun hond naar een hondencrèche. Elke dag afscheid nemen van die puppy-oogjes is al erg genoeg, maar het kost ook nog eens bakken vol geld. Neem die viervoeter gewoon mee naar het werk, and keep the change!

Image booster

Klanten ontvangen met een “goeiendag” en een koffietje is natuurlijk al leuk, maar als ze daarbovenop kopjes krijgen, is het nog zoveel beter! Kantoordieren zijn een enorme boost voor het imago van het bedrijf. Cuz, als jouw office-pet instafamous is, zal de klant je bedrijf niet snel vergeten - plus Mrs. Cuddlepuff heeft weer een volger bij -. En als ze geen dierenliefhebbers zijn, why’d you wanna work with them? 

Work out 

The clock keeps on ticking, tijd voor een work-out is er dan niet altijd. Je kunt natuurlijk altijd kantooroefeningen doen, maar niet iedereen showt graag zijn yogapants op kantoor. Take the office-dog for a run: goed voor je concentratie en imago! Zo, twee vliegen in één klap. Behalve als de kat ze al gevangen heeft...

Don’t hurry, be happy 

Elke dag dat gerush naar huis om je huisdier eten te geven, is ook gedaan. Je kunt gewoon zijn of haar lunch meenemen of aan foodsharing doen wanneer je je lunch niet op krijgt. Daardoor verlies je minder tijd, wat wil zeggen: meer cuddle-time! 

Je baas zal ook blij zijn dat je meer op kantoor bent, en dat de kliekjes éindelijk worden opgegeten in plaats van te schimmelen in de koelkast.

Ongedierte blocker

Je kent het gezegde wel van die dansende muizen op een tafel. Zorg dan dat de kat niet van huis - of kantoor - is. Ongedierte komt wel vaker voor in steden. De beste bestrijding is nog steeds een kat. Of een leeuw. Maar een kat is wel praktischer. 

Things to think about

Met deze dingen moet je wel even rekening houden voor je een huisdier toelaat op het werk: 

  • Niet iedereen is een crazy cat lady of dude.
  • Fluffyness betekent haarverlies. Watch out for sneezers! 
  • Knaagdieren knagen al eens graag… thank god voor draadloos internet.
  • Dieren liggen al eens in de weg. So don’t trip & fall.
  • In een burgerbar, heb je liever geen rondvliegende haren.
  • Met hun cuddle-gehalte kunnen dieren werknemers afleiden.

Nu eerlijk is eerlijk, de voordelen wegen veel zwaarder op dan de nadelen. Dus waar wacht je nog op? Overtuig snel je baas en neem Mr. Whiskers of Santa’s Little Helper mee. Je baas kan gegarandeerd geen nee zeggen tegen die cuteness!


4 tips om beter te worden in je job
4 tips om beter te worden in je job
Blog
20 November 2017
Leidt afstandswerk tot het oplichtersyndroom?
Leidt afstandswerk tot het oplichtersyndroom?
Blog Tips & Tricks
06 December 2017
Multitasking: hoe het wel moet!
Multitasking: hoe het wel moet!
Blog Tips & Tricks
06 December 2017

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA