WannaWork
WannaWork Jobcoach
Blog
17 October 2018

WEMMEL / DROGENBOS - Je kan er niet naast kijken: met huizenhoge constructies en metershoge affiches kondigt Telenet z'n komst in Wemmel en Drogenbos aan. Nu blijft in Vlaanderen nog alleen faciliteitengemeente Voeren een zwart gat voor Telenet.

Telenet nam kabelmaatschappij Coditel Brabant eind vorig jaar over en biedt vanaf nu ook zijn diensten aan in Wemmel en Drogenbos. Het kabelnetwerk in die beide gemeenten werd voordien door Coditel beheerd onder de merknaam SFR (vroeger Numericable).

SFR bood zowel internet, tv als andere telecomdiensten aan in een deel van Wallonië, in delen van het Groothertogdom Luxemburg, maar ook in twee Vlaamse gemeenten (Wemmel en Drogenbos) en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in Anderlecht, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Laken, Haren, Neder-over-Heembeek en Watermaal-Bosvoorde.

Telenet krijgt nu voet aan de grond in al die regio's. Het bedrijf betaalt 400 miljoen euro voor de overname en zet nu onder andere in Wemmel al een grootscheepse reclamecampagne op het getouw om zo veel mogelijk abonnees voor zich te winnen.

Overschakelen

In die gemeente is het ook geweten dat heel wat Nederlandstalige abonnees overschakelden naar Belgacom TV omdat verschillende Nederlandstalige zenders niet in het standaardaanbod zitten van SFR - dat zich vooral op de Brusselse gemeenten richt - of extra te betalen waren.

Er wordt in Wemmel alvast een nieuwe Telenetwinkel geopend op de Steenweg op Brussel 13. Op de Markt en invalswegen maakt een mega-campagne met enorme spandoeken in een metershoge constructie de komst van Telenet duidelijk. “Voor inname van het openbaar domein moet Telenet aan de gemeente betalen”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL). “Er zou eerst zo'n constructie geplaatst worden op het grasplein aan het Faymonvillesquare in Wemmel-centrum, maar daar zakte ze in de modder weg en moest ze verplaatst worden naar de Markt.”

Momenteel staat er nog zo'n constructie op de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Lindestraat in Hamme (Merchtem). Op de Markt in Wemmel opent Telenet binnenkort tijdelijk een pop-up-winkel.

IE notice title

IE notice description

IE notice CTA